Марудници със сирене – родопски палачинки

Необходими продукти:

  • 350 мл кисело мляко;
  • 1/2 ч.л. сол;
  • 1 равна чаена лъжичка сода;
  • 150 мл прясно мляко;
  • 2 яйца;
  • 250 гр. сирене (може да се използва твърдо или прясно сирене);
  • 220-250 гр. брашно.

Начин на приготвяне:

Добавете сода и сол към киселото мляко, разбъркайте, така че содата да започне да взаимодейства с него.

Разбийте яйцата, налейте прясното мляко и разбъркайте добре всичко с бъркалка до гладкост.

Добавете натрошеното сирене, разбъркайте и постепенно добавете брашното. Тестото трябва да е гъсто и вискозно, да тече бавно от шпатулата.

Загрейте тиган и го намажете с растително масло. Извадете тестото с лъжица, разпределете го върху тигана и изпържете питките от двете страни до златисто кафяво (около 5 минути от всяка страна, захлупени на слаб огън).

Накрая ще получите 7 големи марудника с диаметър около 20 см, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *