Мариновано агнешко с боб, картофи и патладжани
Необходими продукти:
- 4 парчета агнешко по 150 г
- 1 патладжан
- 4 моркова
- 2 глави лук
- 4 картофа
- 1 ч.ч. бял боб
- 4-5 скилидки чесън
За маринатата:
- розмарин
- черен пипер
- сол
- сок от 1 лимон
- 300 мл вода
- 1-2 с.л. олио
За зеленчуците:
- сол на вкус
- 1-2 с.л. олио
- 1 с.л. гарам масала
Начин на приготвянe:
Сварете боба в подсолена вода и оставете да се вари до полуготовност. Пригответе маринатата, като смесите необходимите продукти и мариновайте месото за няколко часа. Нарежете на едро зеленчуците, подправете на вкус и ги намажете ги с гарам масалата.
В плик за печене сложете на равен слой месото с маринатата, върху него зеленчуци и отгоре боба. Завържете добре, направете няколко малки разреза и запечете при 180 градуса до готовност.
Може да сервирате с чеснов или доматен сос.