Мариновано агнешко с боб, картофи и патладжани

Необходими продукти:

  • 4 парчета агнешко по 150 г
  • 1 патладжан
  • 4 моркова
  • 2 глави лук
  • 4 картофа
  • 1 ч.ч. бял боб
  • 4-5 скилидки чесън

За маринатата:

  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
  • сок от 1 лимон
  • 300 мл вода
  • 1-2 с.л. олио

За зеленчуците:

  • сол на вкус
  • 1-2 с.л. олио
  • 1 с.л. гарам масала

Начин на приготвянe:

Сварете боба в подсолена вода и оставете да се вари до полуготовност. Пригответе маринатата, като смесите необходимите продукти и мариновайте месото за няколко часа. Нарежете на едро зеленчуците, подправете на вкус и ги намажете ги с гарам масалата.

В плик за печене сложете на равен слой месото с маринатата, върху него зеленчуци и отгоре боба. Завържете добре, направете няколко малки разреза и запечете при 180 градуса до готовност.

Може да сервирате с чеснов или доматен сос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *