Майсторска рецепта! Глазирано агнешко със сини сливи
Необходими продукти:
- 600 г обезкостено агнешко бутче, нарязано на хапки
- 5 с.л. олио
- 1 с.л. пудра захар
- 1 голяма глава лук, ситно нарязан
- 5 с.л. бял винен оцет
- 2 дафинови листа
- 1/2 ч.л. канела
- 2 с.л. карамфил на прах
- сол и черен пипер на вкус
- 200 г сушени сини сливи, без костилки
- 200 мл агнешки бульон
- няколко стръка магданоз, нарязан на ситно
- брашно за овалване
Начин на приготвянe:
Загрейте олиото, добавете лука и задушете докато леко се оцвети. Оваляйте месото в брашно, сол и пипер и го добавете към лука докато се зачерви.
Добавете бульона и оставете да къкри, докато сосът леко се сгъсти, около 20-30 минути.
Добавете захар, оцет, дафинови листа, канела, карамфил и сини сливи. Оставете да заври, и след това оставете да къкри отново за още около 20 минути, докато месото е готово.
Сервирайте докато е горещо, поръсено с магданоз.