Майсторска рецепта! Глазирано агнешко със сини сливи

Необходими продукти:

  • 600 г обезкостено агнешко бутче, нарязано на хапки
  • 5 с.л. олио
  • 1 с.л. пудра захар
  • 1 голяма глава лук, ситно нарязан
  • 5 с.л. бял винен оцет
  • 2 дафинови листа
  • 1/2 ч.л. канела
  • 2 с.л. карамфил на прах
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 г сушени сини сливи, без костилки
  • 200 мл агнешки бульон
  • няколко стръка магданоз, нарязан на ситно
  • брашно за овалване

Начин на приготвянe:

Загрейте олиото, добавете лука и задушете докато леко се оцвети. Оваляйте месото в брашно, сол и пипер и го добавете към лука докато се зачерви.

Добавете бульона и оставете да къкри, докато сосът леко се сгъсти, около 20-30 минути.

Добавете захар, оцет, дафинови листа, канела, карамфил и сини сливи. Оставете да заври, и след това оставете да къкри отново за още около 20 минути, докато месото е готово.

Сервирайте докато е горещо, поръсено с магданоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *