Необходими продукти:
- 1 кг агнешки комплект
- 100 г кисело мляко
- 100 г ориз
- 50 мл зехтин
- 2 жълтъка
- 2 глави лук
- 4 връзки пресен лук
- 1 връзка лапад
- 1 връзка копър
- 2 стръка пресен чесън
- сокът от 1/2 лимон
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Черният дроб се попарва за 2–3 минути в кипяща вода и се нарязва на кубчета. Останалите дреболии от агнешкия комплект се измиват и се сваряват, след което се режат на малки кубчета.
Двата вида лук, чесънът, копърът и лападът се наситняват.
Дреболиите, лукът и чесънът се запържват в зехтина.
В тенджерата се добавя предварително измитият ориз и се наливат около 2 л от бульона от варенето на дреболиите. След като оризът се свари, се прибавят лападът и копърът. Готви се още 4–5 минути.
Жълтъците се разбиват с киселото мляко и лимона. Темперират се внимателно с част от супата и се наливат в тенджерата. Кипва се. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира, пише woman.bg.