Магерица – гръцка супа с агнешки дреболии

Необходими продукти:

  • 1 кг агнешки комплект
  • 100 г кисело мляко
  • 100 г ориз
  • 50 мл зехтин
  • 2 жълтъка
  • 2 глави лук
  • 4 връзки пресен лук
  • 1 връзка лапад
  • 1 връзка копър
  • 2 стръка пресен чесън
  • сокът от 1/2 лимон
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Черният дроб се попарва за 2–3 минути в кипяща вода и се нарязва на кубчета. Останалите дреболии от агнешкия комплект се измиват и се сваряват, след което се режат на малки кубчета.

Двата вида лук, чесънът, копърът и лападът се наситняват.

Дреболиите, лукът и чесънът се запържват в зехтина.

В тенджерата се добавя предварително измитият ориз и се наливат около 2 л от бульона от варенето на дреболиите. След като оризът се свари, се прибавят лападът и копърът. Готви се още 4–5 минути.

Жълтъците се разбиват с киселото мляко и лимона. Темперират се внимателно с част от супата и се наливат в тенджерата. Кипва се. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира, пише woman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *