Лятна вкусотия! Македонска топеница с чушки

Необходими продукти:

  • 5-6 почистени от семките пресни чушки;
  • 6-7 домата;
  • няколко скилидки чесън;
  • 7 супени лъжици извара/младо сирене;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • ½ чаена лъжичка захар;
  • малко наситнен магданоз.

Начин на приготвяне:

Наредете чушките в широка тава, полейте ги с малко олио и ги посолете, след което ги запържете за няколко минути от двете страни под капак, докато покафенеят и омекнат, след което ги извадете в чиния.

Блендирайте доматите, като 2 от тях обелете и нарежете на кубчета. Изсипете ги в олиото, в което са се пържили чушките и добавете ситно нарязан чесън на вкус. Варете на слаб огън под капак, докато се изпари излишната вода. Добавете сол, черен пипер и малко захар. Гответе още 5 минути.

Добавете сиренето и гответе още 5 минути, след което накрая добавете чушките, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *