Лятна вкусотия! Македонска топеница с чушки
Необходими продукти:
- 5-6 почистени от семките пресни чушки;
- 6-7 домата;
- няколко скилидки чесън;
- 7 супени лъжици извара/младо сирене;
- сол и черен пипер на вкус;
- ½ чаена лъжичка захар;
- малко наситнен магданоз.
Начин на приготвяне:
Наредете чушките в широка тава, полейте ги с малко олио и ги посолете, след което ги запържете за няколко минути от двете страни под капак, докато покафенеят и омекнат, след което ги извадете в чиния.
Блендирайте доматите, като 2 от тях обелете и нарежете на кубчета. Изсипете ги в олиото, в което са се пържили чушките и добавете ситно нарязан чесън на вкус. Варете на слаб огън под капак, докато се изпари излишната вода. Добавете сол, черен пипер и малко захар. Гответе още 5 минути.
Добавете сиренето и гответе още 5 минути, след което накрая добавете чушките, пише flagman.bg.