Ливанска салата

Необходими продукти:

  • 1 зелена салата
  • 2 краставици
  • 3 домата
  • 2 чушки
  • 1 глава червен лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 суп. л.с оев сос
  • 1 суп. л. зехтин
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 2 клончета мента и кориандър
  • подправка сумак
  • сусам

Начин на приготвяне:

Първо накъсваме листата на салатата и нарязваме чушката, доматите и краставиците на кубчета, като добре объркваме всичко.

Кориандъра и ментата накълцваме на ситно, а към тях слагаме ситно нарязан лука и чесъна, заедно със зехтина, соевия сос, лимоновия сок и сумака. Заливаме салатата и поръсваме обилно със сусам, като е добре да си оставим част от дресинга.

Сега нарязваме лаваша на малки парченца и ги пускаме в сух горещ тиган, като ги изсушаваме от едната страна за минутка, обръщаме, без да притискаме и от другата страна и държим още една минута. Получените хрупкави парченца пускаме върху салатата и заливаме с останалия дресинг, пише actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *