
Ливанска салата
Необходими продукти:
- 1 зелена салата
- 2 краставици
- 3 домата
- 2 чушки
- 1 глава червен лук
- 3 скилидки чесън
- 1 суп. л.с оев сос
- 1 суп. л. зехтин
- 1 ч. л. лимонов сок
- 2 клончета мента и кориандър
- подправка сумак
- сусам
Начин на приготвяне:
Първо накъсваме листата на салатата и нарязваме чушката, доматите и краставиците на кубчета, като добре объркваме всичко.
Кориандъра и ментата накълцваме на ситно, а към тях слагаме ситно нарязан лука и чесъна, заедно със зехтина, соевия сос, лимоновия сок и сумака. Заливаме салатата и поръсваме обилно със сусам, като е добре да си оставим част от дресинга.
Сега нарязваме лаваша на малки парченца и ги пускаме в сух горещ тиган, като ги изсушаваме от едната страна за минутка, обръщаме, без да притискаме и от другата страна и държим още една минута. Получените хрупкави парченца пускаме върху салатата и заливаме с останалия дресинг, пише actualno.com.