Лешников сладкиш с изумителен вкус

Необходими продукти

  • 4 яйца
  • 1/2 к.ч царевично брашно
  • 1 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 1 пакетче краве масло
  • бакпулвер
  • 1 шоколад
  • 150 г лешници

Начин на приготвянe

Лешниците се запичат леко, след което се претриват с ръце, за да се отстрани от тях кафявата люспа, и се натрошават в хаванче. Шоколадът се начупва на парчета и се разтопява на слаб огън с 3 супени лъжици вода, като се бърка, за да не загори.

Веднага след като се разтопи, се слага кравето масло и пудрата захар. Сместа се разбърква много добре, след което се сваля от огъня. Прибавят се по малко царевичното брашно с разбъркания в него бакпулвер и счуканите лешници.

Слага се 1 жълтък и разбитите белтъци на яйцата. Разбърква се леко. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма или тава. Пече се в умерена фурна.

Сладкишът се изважда от формата, докато е горещ. Поднася се студен, нарязан на парчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *