Лесно пиле фрикасе на фурна

Необходими продукти:

  • 1 кг. – пилешко филе
  • 2 глави – лук
  • 6 с.л. – олио – 400 мл
  • брашно – 2 с.л. равни
  • 400 мл. – сметана за готвене
  • 1 с.л. – майонеза
  • 100 гр – кашкавал
  • 1 бр. – чушки
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • розмарин – на вкус
  • 1 с. л. – уни сос

Начин на приготвяне:

Измийте пилешкото филе, подсушете в кухненска хартия и нарежете на тънки филийки (ленти). Добавете 3 с.л. олио, 1 с.л. унисос, сол, черен пипер и розмарин на вкус.

Разбъркайте добре и оставете така за 10 минути.

Отделно загрейте останалото олио и запържете брашното в него до лека промяна на цвета.

Налейте на тънка струя и последователно и при непрекъснато бъркане прясното мляко, сметаната и накрая майонезата, посолете на вкус.

Нарежете лука на ситно и го разпределете равномерно по дъното на тавичката, в която ще готвите ястието.

Отгоре наредете пилешкото месо и почистената и нарязана на ивици пиперка, залейте ги с готовия сос и поставете тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за около час.

Извадете тавичката и поръсете равномерно с настъргания кашкавал, върнете ястието във фурната и допичате фрикасето до златист цвят на кашкавала (не препичайте).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *