Лесни хачапури на тиган

Необходими продукти:

  • Твърдо сирене – 200 г;
  • Заквасена сметана – 200 g;
  • Яйца – 2 бр.;
  • Брашно – 4-5 супени лъжици;
  • Зелен лук – 2 бр.;
  • Сода – 0,5 ч.л.;
  • Сол на вкус;
  • Растително масло – за пържене.

Начин на приготвяне:

Вземете твърдото сирене и го настържете;

Измийте добре зеления лук и нарежете на ситно;

Поставете настърганото сирене в купа и счупете две яйца в него. Добавете заквасена сметана и зелен лук към сместа. Объркайте всичко добре;

Добавете сода за хляб и сол в същата купа. Смесете всичко отново. Постепенно добавете брашно, омесвайки тестото;

Загрейте масло (може и олио, и зехтин, но с масло е най-вкусно) в тиган и поставете тестото върху него. Внимателно го изравнете;

Печете мързеливите хачапури на среден огън за 4-5 минути от едната страна и още 2 минути от другата.

Свалете питката от котлона и сервирайте, пише jenata.blitz.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *