Лесни хачапури на тиган
Необходими продукти:
- Твърдо сирене – 200 г;
- Заквасена сметана – 200 g;
- Яйца – 2 бр.;
- Брашно – 4-5 супени лъжици;
- Зелен лук – 2 бр.;
- Сода – 0,5 ч.л.;
- Сол на вкус;
- Растително масло – за пържене.
Начин на приготвяне:
Вземете твърдото сирене и го настържете;
Измийте добре зеления лук и нарежете на ситно;
Поставете настърганото сирене в купа и счупете две яйца в него. Добавете заквасена сметана и зелен лук към сместа. Объркайте всичко добре;
Добавете сода за хляб и сол в същата купа. Смесете всичко отново. Постепенно добавете брашно, омесвайки тестото;
Загрейте масло (може и олио, и зехтин, но с масло е най-вкусно) в тиган и поставете тестото върху него. Внимателно го изравнете;
Печете мързеливите хачапури на среден огън за 4-5 минути от едната страна и още 2 минути от другата.
Свалете питката от котлона и сервирайте, пише jenata.blitz.bg.