Лесна торта с бишкоти и маскарпоне

Необходими продукти:

  • бишкоти – около 2 пакета;
  • маскарпоне – 250 – 300 грама;
  • заквасена метана – 1 кофичка от 400 грама;
  • захар – около 100 грама (може кафява);
  • сок от компот – за потапяне на бишкотите;
  • сладко от боровинки или друго (по желание);
  • какао – около 2 ч.л. за поръсване;
  • шоколад – около 50 грама за поръсване.

Начин на приготвяне:

Сипете сока от компота в дълбока чинийка и потапяйте в него всяка бишкота, но не задържайте прекалено много, за да не се разпаднат.

Редете бишкотите плътно една до друга в подходяща форма за торта. Ако е необходимо, някои бишкоти начупвайте, за да запълните добре основата.

Разбийте маскарпонето със сметаната и захарта до получаване на хубав гладък крем.

Намажете с крема първия ред бишкоти. Наредете втори ред бишкоти. Отгоре сложете няколко лъжици от сладкото от боровинки.

Намажете бишкотената торта с останалия крем и украсете с какао/настърган шоколад.

Оставете в хладилник да стегне около час, пише ezine.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *