Лесна торта с бишкоти и маскарпоне
Необходими продукти:
- бишкоти – около 2 пакета;
- маскарпоне – 250 – 300 грама;
- заквасена метана – 1 кофичка от 400 грама;
- захар – около 100 грама (може кафява);
- сок от компот – за потапяне на бишкотите;
- сладко от боровинки или друго (по желание);
- какао – около 2 ч.л. за поръсване;
- шоколад – около 50 грама за поръсване.
Начин на приготвяне:
Сипете сока от компота в дълбока чинийка и потапяйте в него всяка бишкота, но не задържайте прекалено много, за да не се разпаднат.
Редете бишкотите плътно една до друга в подходяща форма за торта. Ако е необходимо, някои бишкоти начупвайте, за да запълните добре основата.
Разбийте маскарпонето със сметаната и захарта до получаване на хубав гладък крем.
Намажете с крема първия ред бишкоти. Наредете втори ред бишкоти. Отгоре сложете няколко лъжици от сладкото от боровинки.
Намажете бишкотената торта с останалия крем и украсете с какао/настърган шоколад.
Оставете в хладилник да стегне около час, пише ezine.bg.