Лесен десерт с тиква и стафиди

Необходими продукти:

  • 500-650 грама тиква
  • 100 грама стафиди
  • 10 грама краве масло

За тестото:

  • 3 яйца
  • 40 грама захар
  • 1 щипка сол
  • 250 милилитра прясно мляко
  • 5-7 капки есенция ванилия
  • 150 грама оризово брашно
  • 1 опаковка бакпулвер

Начин на приготвяне:

Вземете тиквата, махнете семките, ако има такива. След това я обелете я и нарежете на кубчета. Сложете в тенджера, полейте с вода и поставете на котлона и варете, докато омекне. Свалете, отцедете излишната мазнина. Разделете на две неравни половини.

Намажете форма за печене с кравето масло и поставете по-голямата половина от тиквата в нея.

Поставете стафидите в купа, полейте с топла вода и оставете да се накиснат за 20 минути. Отцедете и поръсете с по-голямата част от тях тиквата.

Направете тестото, като в купа разбиете яйцата заедно с със захарта. Добавете ванилията, прясното мляко, оризовото брашно, солта и бакпулвера и бийте до получаване на еднородна смес.

След това полейте плодовете в тавата и поръсете с останалата тиква и стафиди.

Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете за 45-50 минути или до златисто, пише flagman.bg.

Извадете, охладете и отстранете формата за печене. Сложете в подходящ съд, нарежете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *