Кюфтета със сос по испанска рецепта

Необходими продукти:

  • зехтин – 1/2 ч.ч.;
  • картофено брашно – 2 с.л.;
  • мента – 3 пресни листа;
  • шафран – 1 ч.л.;
  • сол – 1 с.л.;
  • лук – 2 глави;
  • чесън – 7 скилидки;
  • яйца – 2 бр.;
  • кайма – 500 г;
  • натрошени солени бисквити – 1 ч.ч.;
  • черен пипер – 1 с.л.;
  • смлян кориандър – 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на соса. Мазнината се загрява и в нея се запържва брашното, докато покафенее. Прибавят се 4 ч.ч. вода, листата мента, шафрана, щипка сол, нарязана глава лук и 4 скилидки чесън. Оставете да заври, като разбърквате от време на време.

През това време пригответе кюфтенцата. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се изсипват в каймата. Добавят се яйцата, брашното и натрошените бисквити. Овкусява се с подправките.

Всички съставки се омесват добре. Кюфтенцата, оформени като пинг-понг топчета, се слагат в соса. Оставя се да поври 30-35 минути, докато месото се свари. Поднесете с гарнитура от ориз със зеленчуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *