Кюфтета със сос по испанска рецепта
Необходими продукти:
- зехтин – 1/2 ч.ч.;
- картофено брашно – 2 с.л.;
- мента – 3 пресни листа;
- шафран – 1 ч.л.;
- сол – 1 с.л.;
- лук – 2 глави;
- чесън – 7 скилидки;
- яйца – 2 бр.;
- кайма – 500 г;
- натрошени солени бисквити – 1 ч.ч.;
- черен пипер – 1 с.л.;
- смлян кориандър – 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на соса. Мазнината се загрява и в нея се запържва брашното, докато покафенее. Прибавят се 4 ч.ч. вода, листата мента, шафрана, щипка сол, нарязана глава лук и 4 скилидки чесън. Оставете да заври, като разбърквате от време на време.
През това време пригответе кюфтенцата. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се изсипват в каймата. Добавят се яйцата, брашното и натрошените бисквити. Овкусява се с подправките.
Всички съставки се омесват добре. Кюфтенцата, оформени като пинг-понг топчета, се слагат в соса. Оставя се да поври 30-35 минути, докато месото се свари. Поднесете с гарнитура от ориз със зеленчуци.