Кюфтета по средиземноморски – с маслини и чушки

Необходими продукти:

  • кайма – 500 г смес;
  • лук – 1 глава;
  • 1 средна червена чушка;
  • маслини – 10 бр. със зехтин;
  • магданоз – няколко стръка;
  • 1 яйце;
  • сол и черен пипер – на вкус;
  • кимион;
  • галета – 2 с.л. за каймата;
  • сода за хляб – 1 щипка;
  • олио – 1 к.ч.;
  • галета – за поръсване.

Начин на приготвяне:

Нарязвате на много ситно главичка лук, чушка на малки кубчета и маслини на парчета.

В купа се омесва каймата със сол, прясно смлян черен пипер, кимион, галета и ситно нарязани зеленчуци, магданоз и сода за хляб.

С мокри ръце се оформят големи леко плоски кюфтета, отгоре се поръсват с малко галета и нареждате в чиния.

Когато всички кюфтета са оформени, се загрява олио в тиган на умерена температура.

Пържите от двете страни до зачервяване, като се обръщат с две вилици, без да се бодат да не изтича сокът.

Сервирате с подходяща салата, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *