Кюфтета по средиземноморски – с маслини и чушки
Необходими продукти:
- кайма – 500 г смес;
- лук – 1 глава;
- 1 средна червена чушка;
- маслини – 10 бр. със зехтин;
- магданоз – няколко стръка;
- 1 яйце;
- сол и черен пипер – на вкус;
- кимион;
- галета – 2 с.л. за каймата;
- сода за хляб – 1 щипка;
- олио – 1 к.ч.;
- галета – за поръсване.
Начин на приготвяне:
Нарязвате на много ситно главичка лук, чушка на малки кубчета и маслини на парчета.
В купа се омесва каймата със сол, прясно смлян черен пипер, кимион, галета и ситно нарязани зеленчуци, магданоз и сода за хляб.
С мокри ръце се оформят големи леко плоски кюфтета, отгоре се поръсват с малко галета и нареждате в чиния.
Когато всички кюфтета са оформени, се загрява олио в тиган на умерена температура.
Пържите от двете страни до зачервяване, като се обръщат с две вилици, без да се бодат да не изтича сокът.
Сервирате с подходяща салата, пише gotvach.bg.