Кюфтета по мандраджийски с бял яйчен сос

Необходими продукти:

  • 1/2 кг кайма;
  • 100 г сирене;
  • 50 г ориз;
  • 1 глава лук;
  • 1 яйце;
  • 1 връзка магданоз;
  • 1 скилидка чесън.

За заливката:

  • 2 яйца;
  • 1 ч.ч. прясно мляко;
  • 1 с.л. брашно;
  • 1 с.л. лимонов сок.

Начин на приготвяне:

В купа се смесват каймата (1/2 кг), яйцето (1 бр) натрошеното сирене (100 г), свареният ориз (50 г), нарязаната на ситно глава лук (1 глава), счуканият чесън (1 скилидка) и наситненият магданоз (1 връзка). Овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват добре до получаване на еднородна смес.

Оформят се кюфтенца с желания размер и се пускат във вряща вода. Готвят се около 15 минути, след което се поставят в тава за печене. Ако не разполагате с достатъчно голяма тенджера, кюфтенцата се сваряват на порции.

Яйцата (2 бр), прясното мляко (1 ч.ч.), брашното (1 с.л.) и лимоновият сок (1 с.л.) се разбиват до получаване на еднородна смес, с която се заливат кюфтенцата. Слагат се да се пекат във фурна, загрята до 180 градуса за 20-25 минути, пише 1001recepti.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *