Кюфтенца от леща с пресен лук и магданоз

Необходими продукти:

– 1/2 кг червена леща
– 1 глава лук
– 1 връзка магданоз
– 1 връзка пресен лук
– кимион
– червен пипер
– сол

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да поставите лещата във вода, за да ври 5 минути. Изцежда се и към нея се добавя главата лук, червения пипер, солта, кимиона на вкус, връзката магданоз и всичко се пасира до хомогенна смес. След пасирането се добавя пресния лук, нарязан на ситно.

От получената смес се оформят кюфтенца, които се пекат 35 минути на 180 градуса в тавичка с хартия за печене, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *