Кукурини – сладкиш от Банско, рецептата е австрийска

Необходими продукти:

  • яйца – 1 бр.
  • олио – 2 с. .л.
  • вода – 1 ч.ч.
  • брашно
  • сол – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Разбиваме едно яйце, прибавяме към него 1 ч.ч. хладка вода, малко сол и 2 супени лъжици олио. Добавяме и брашно, като месим средно меко тесто. След като е омесено тестото, го оставяме да престои 1 час.

След което го разточваме на кора с дебелина 3 мм. Оставяме разточената кора малко да позасъхне около 15 минути. След това вземаме три формички с различен диаметър за рязане на кръгове.

След като са оформени кръговете, всеки един го рязваме няколко пъти с нож. Кукурините се получават, като три различни срязани кръга се слепват по средата с разбит белтък.

На най-горния кръг правим в средата вдлъбнатина, след което в дълбок тиган загряваме повечко мазнина.

Като е сгорещена хубаво мазнината, пускаме слепените кукурини с най-малкото кръгче надолу. Бързо добиват загар, затова и бързо ги обръщаме с щипка. След като всички кукурини се изпържат, ги поръсваме с пудра захар и на всяко едно цветче слагаме в средата парченце ягода от конфитюр, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *