Крехко свинско с меден сос и хрупкава коричка

Необходими продукти:

  • 900 г свинско филе
  • 3 скилидки чесън
  • 3 супени лъжици пчелен мед
  • 2 супени лъжици дижонска горчица
  • 3 супени лъжици растително масло
  • 1 лимон
  • 50 г захар
  • 45 г сол
  • 1 литър вода
  • 2 ч.л мащерка

Начин на приготвяне:

Най-напред разтворете захарта и солта в посочените по-горе пропорции в един литър вода. След това филетата се потапят в тази саламура и се поставят в хладилника за един час.

След това месото се изважда и се подсушава добре с хартиени кърпи, като после можете да го сложите направо в тавата, в която ще го печете.

Междувременно започнете да приготвяте соса. Изстискайте сока на един лимон, прекарайте чесъна през преса, добавете дижонска горчица, мед и две супени лъжици мащерка. Хубаво намажете месото със соса, а останалото излейте в тавата при него.

В загрята фурната на 200°С слагате месото. След около 30 минути месото ще стане крехко. Важно е да изливате соса върху месото на всеки пет минути и да го изваждате от дъното на формите. По този начин ще се получи идеална вкусна коричка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *