Крехко мариновано цяло свинско бонфиле на фурна

Необходими продукти:

  • 400 г свински бонфилета;
  • 2 с.л. зехтин;
  • 1 с.л. соев сос;
  • 1 с.л. кленов сироп;
  • 1 с.л. лимонов сок;
  • 1 ч.л. куркума;
  • 1 скилидка чесън;
  • 1 ч.л. сладък червен пипер;
  • 1 ч.л. суха мащерка;
  • лют червен пипер;
  • черен пипер;
  • сол.

Начин на приготвяне:

Свинските бонфилета се почистват.

Зехтинът, соевият сос, кленовият сироп и лимоновият сок се разбъркват. Добавят се стритата скилидка чесън и подправките – куркума, сладък червен пипер, лют червен пипер, черен пипер, мащерка и сол на вкус.

Месото се оставя да се маринова за поне 2 часа.

Тава се намазнява леко. Свинските бонфилета се слагат в нея. Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути. След това се допича за още 5 минути – без фолио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *