Крехко мариновано цяло свинско бонфиле на фурна
Необходими продукти:
- 400 г свински бонфилета;
- 2 с.л. зехтин;
- 1 с.л. соев сос;
- 1 с.л. кленов сироп;
- 1 с.л. лимонов сок;
- 1 ч.л. куркума;
- 1 скилидка чесън;
- 1 ч.л. сладък червен пипер;
- 1 ч.л. суха мащерка;
- лют червен пипер;
- черен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне:
Свинските бонфилета се почистват.
Зехтинът, соевият сос, кленовият сироп и лимоновият сок се разбъркват. Добавят се стритата скилидка чесън и подправките – куркума, сладък червен пипер, лют червен пипер, черен пипер, мащерка и сол на вкус.
Месото се оставя да се маринова за поне 2 часа.
Тава се намазнява леко. Свинските бонфилета се слагат в нея. Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути. След това се допича за още 5 минути – без фолио.