![](https://apetitko.bg/wp-content/uploads/2024/05/Svinski-ruladini.jpg)
Крехки свински руладини с бекон и сметана
Необходими продукти:
- 600 г свинско контрафиле
- 150 г бекон, нарязан на тънки ленти
- 1 голяма глава кромид
- 250 г гъби
- 1 с.л. масло
- сол и черен пипер на вкус
- 1-2 с.л. олио
- клечки за зъби
За соса:
- 300 г заквасена сметана
- 1 с.л. дижонска горчица
- 100 мл гъбен бульон
- 100 мл бяло вино
Начин на приготвянe:
Месото се слага за около час във фризера. Когато е стегнало достатъчно, се реже на тънки филии по 7-8 мм. Всяка филия се поставя между две парчета домакински найлон и се начуква леко. Подправя се на вкус със сол и пипер.
В малка тенджера сваряваме гъбите за около 10 минути, след като се охладят се нарязват на тънки парчета. В тиган запържваме нарязаната на полумесеци глава лук с маслото до прозрачност, добавяме гъбите и подправяме на вкус.
Върху всяко парче контрафиле слагаме парче бекон, лъжичка от плънката, навиваме и забождаме с клечка за зъби. Нареждаме в намазана с олио тава. Ако остане от плънката – изсипваме и нея в тавата. В купа разбъркваме сметаната, горчицата, бульон от гъбите и вино, сол и пипер на вкус.
Изсипваме сместа върху месото в тавата, покриваме с алуминиево фолио и поставяме във фурната.
Печем на 200 градуса около час, след като ястието е завряло. Махаме клечките за зъби преди сервиране.