Крехки свински руладини с бекон и сметана

Необходими продукти:

  • 600 г свинско контрафиле
  • 150 г бекон, нарязан на тънки ленти
  • 1 голяма глава кромид
  • 250 г гъби
  • 1 с.л. масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1-2 с.л. олио
  • клечки за зъби

За соса:

  • 300 г заквасена сметана
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 100 мл гъбен бульон
  • 100 мл бяло вино

Начин на приготвянe:

Месото се слага за около час във фризера. Когато е стегнало достатъчно, се реже на тънки филии по 7-8 мм. Всяка филия се поставя между две парчета домакински найлон и се начуква леко. Подправя се на вкус със сол и пипер.

В малка тенджера сваряваме гъбите за около 10 минути, след като се охладят се нарязват на тънки парчета. В тиган запържваме нарязаната на полумесеци глава лук с маслото до прозрачност, добавяме гъбите и подправяме на вкус.

Върху всяко парче контрафиле слагаме парче бекон, лъжичка от плънката, навиваме и забождаме с клечка за зъби. Нареждаме в намазана с олио тава. Ако остане от плънката – изсипваме и нея в тавата. В купа разбъркваме сметаната, горчицата, бульон от гъбите и вино, сол и пипер на вкус.

Изсипваме сместа върху месото в тавата, покриваме с алуминиево фолио и поставяме във фурната.

Печем на 200 градуса около час, след като ястието е завряло. Махаме клечките за зъби преди сервиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *