Крехки пържоли с лимонов сос
Необходими продукти:
- 1 кг свински пържоли
- 2 глави лук
- 3-4 скилидки чесън
- 2 лимона
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- чубрица
- сол
- олио
Начин на приготвянe:
Пържолите се начукват, осоляват, поръсват се с червен и черен пипер и се запичат. Отделно се приготвя лимоновия сос, като се смесва сока от 1 лимон и нарязаните на ситно лук и чесън.
Прибавят се сол и черен пипер, чубрица, настърганата кора на 1 лимон и се залива с 1 ч.ч. гореща вода. Сосът се вари за около 15 минути.
Пържолите се заливат със соса и се сервират с резен лимон.