Крехки пържоли с лимонов сос

Необходими продукти:

  • 1 кг свински пържоли
  • 2 глави лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2 лимона
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио

Начин на приготвянe:

Пържолите се начукват, осоляват, поръсват се с червен и черен пипер и се запичат. Отделно се приготвя лимоновия сос, като се смесва сока от 1 лимон и нарязаните на ситно лук и чесън.

Прибавят се сол и черен пипер, чубрица, настърганата кора на 1 лимон и се залива с 1 ч.ч. гореща вода. Сосът се вари за около 15 минути.

Пържолите се заливат със соса и се сервират с резен лимон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *