
Крем с череши
Необходими продукти:
- череши – 50 г хрущялки
- яйца – 2 бр
- брашно – 2 к.л.
- брашно – 1 к.л. царевично
- грис – 1 к.л.
- мляко – 200 мл
- ванилия – 1 бр.
- захар – на вкус
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбъркват с миксер. Може и на ръка, но това би отнело много повече време. Когато се получи хомогенна смес, се добавят млякото, гриса и двата вида брашно. Отново е препоръчително да се разбърка с миксер, за да се получи гладка смес.
Към крема се добавя ванилията и се връща на котлона. Много е важно да се бърка периодично, така че да не загори. Когато започне да завира, трябва да се бърка интензивно. Почистете шепа череши и ги нарежете на парченца, каквито желаете.
Когато кремът се охлади, се добавят и черешите. Разбърква се и след това се разпределя в купички или чашки. В случай, че кремът е по-рядък, парченцата череши остават на дъното. На финала кремът може да се украси с цели череши, пише Actualno.com.