Крем супа от червена леща с бадеми и сметана

Необходими продукти:

  • 30 г бадеми
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 картофа
  • 1/2 к.ч. червена леща
  • 2 с.л. сметана
  • сол
  • черен пипер
  • 1 л. вода

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да попарите бадемовите ядки, след което да се обелят и счукат със сол. След това ги задушете в сгорещения зехтин. Оставете няколко бадема за украса на готовото ястие.

Картофите и лещата се сваряват и пасират. Посолява се и се подправят с черен пипер.

Прибавя се сметана и заедно с бадемовите ядки се пасират с миксер на най-високата скорост. Сместа се излива в тенджера. Добавя се топла вода и супата се оставя на котлона да поври 3-5 минути. При необходимост може да се добави още вода.

Поднася се топла, украсена с готварска сметана и счукани бадемови ядки, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *