Крем супа от карфиол и грах

Необходими продукти:

  • 200 г грах
  • 1 малка глава карфиол
  • 2 средни картофа
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 малка глава целина
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. копър
  • 1 с.л. краве масло

Начин на приготвянe:

Картофите, лукът, морковът, целината и лукът се почистват. Срязват се на две или три. Слагат се в тенджера. Наливат се 3- 4 ч.ч. вода. Добавя се грах и карфиол. Съдът се поставя на включен котлон. Когато заври водата, се намаля степента на котлона.

Съдът се похлупва. Продуктите се варят до омекване. След готовност се отхлупва, за да се добави 1 с.л. краве масло. Оставя се да къкри на изключен котлон. След като е готова супата се пасира. В купичка се разбива един жълтък с 1/2 ч.ч. прясно мляко. Добавя се сол.

Застройката се налива при супата на тънка струйка. Бърка се непрекъснато, за да се получи еднородна смес. Поднася поръсена с копър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *