Кладкака – шведска шоколадова торта

Необходими продукти:

  • ½ чаша масло + допълнително за намазване
  • 1 чаша брашно
  • 1 и ½ чаши захар
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • 6 супени лъжици какао
  • 2 големи яйца, разбити
  • 1/8 супена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 170-180 градуса. Разтопете маслото. Намажете кръгла форма за печене с малко масло. Покрийте с хартия. Поръсете хартията с малко какао. Оставете настрана.

Пресейте брашното, какаото, солта, докато се смесят добре. Излейте пресятата смес от сухи съставки в разтопеното масло. Разбъркайте. Добавете разбърканите яйца и ванилията. Разбъркайте добре тестото и го излейте в подготвената тава. Печете за 25-30 минути или докато отгоре се образува коричка, а отвътре сладкишът остане леко лепкав.

Извадете от фурната. Сложете формата да изстине върху решетка. След това извадете тортата и я поръсете с пудра захар или още какао за украса. Нарежете на триъгълници и сервирайте, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *