Кекс с вишни и крема сирене
Необходими продукти:
За кексовата смес
- 3 бр. – яйца голям размер
- 280 гр. – захар;
- 110 мл. – олио;
- 300 гр. – брашно;
- 15 гр. – бакпулвер;
- 120 гр. – кисело мляко;
- 40 гр. – какао
За сместта със сирене
- 1 бр. яйца;
- 200 гр. крема сирене;
- 3 с.л. – кондензирано мляко;
- 80 гр. сладко от вишни;
Използвайте сладко с цели плодове и с по-течна консистенция, може да е топинг, но не препоръчвам конфитюр за кекса с вишни и крема сирене“
В купа разбийте яйцата със захарта.
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете към яйцата заедно с олиото.
Разбъркайте и добавете млякото.
Трябва да се получи хомогенно кексово тесто.
Вземете друга купа и прехвърлете в нея половината от тази смес.
Към тази половина добавете какаото и разбъркайте до усвояването му.
В друг съд разбийте яйцето с крема сиренето и кондензирано мляко.
Разбъркайте до получаване на еднородна смес.
Пригответе форма за кекс, като я подмажете с малко олио и брашно, за да не залепне кекса.
Започнете реденето на пластовете във формата, като най-отдолу сложете сместа от сиренето.
Върху сиренето сложете сладко от вишни.
Върху вишните сипете какаовата смес, изрaвнете и върху нея сипете основната смес.
Загрейте фурната на 170 °C и печете кекса около 40 мин до суха клечка.
Обърнете в чиния и оставете да се охлади.