Кекс с вишни и крема сирене

Необходими продукти:

За кексовата смес

  • 3 бр. – яйца голям размер
  • 280 гр. – захар;
  • 110 мл. – олио;
  • 300 гр. – брашно;
  • 15 гр. – бакпулвер;
  • 120 гр. – кисело мляко;
  • 40 гр. – какао

За сместта със сирене

  • 1 бр. яйца;
  • 200 гр. крема сирене;
  • 3 с.л. – кондензирано мляко;
  • 80 гр. сладко от вишни;

    Използвайте сладко с цели плодове и с по-течна консистенция, може да е топинг, но не препоръчвам конфитюр за кекса с вишни и крема сирене“
    В купа разбийте яйцата със захарта.

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете към яйцата заедно с олиото.

Разбъркайте и добавете млякото.

Трябва да се получи хомогенно кексово тесто.

Вземете друга купа и прехвърлете в нея половината от тази смес.

Към тази половина добавете какаото и разбъркайте до усвояването му.

В друг съд разбийте яйцето с крема сиренето и кондензирано мляко.

Разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Пригответе форма за кекс, като я подмажете с малко олио и брашно, за да не залепне кекса.

Започнете реденето на пластовете във формата, като най-отдолу сложете сместа от сиренето.

Върху сиренето сложете сладко от вишни.

Върху вишните сипете какаовата смес, изрaвнете и върху нея сипете основната смес.

Загрейте фурната на 170 °C и печете кекса около 40 мин до суха клечка.

Обърнете в чиния и оставете да се охлади.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *