Качамак с манатарки

Необходими продукти:

  • 580 мл. прясно мляко
  • 1 ч.ч царевично брашно
  • 500 г манатарки
  • 2 глави лук
  • 4 с.л. масло
  • 1 стрък градински чай
  • джоджен – на вкус
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • 2 с.л. пармезан
  • 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера се кипва млякото и постепенно се добавя царевичното брашно, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица. Не трябва да се образуват бучки. Готвенето се продължава, като се бърка постоянно около 40-45 мин.

Гъбите, лукът и чесънът се запържват в 2 с.л. от маслото на силен огън около 2-3 мин. Добавя се градинският чай и джоджена на слаб огън около 5 мин. Овкусява се със сол и черен пипер.

Качамакът се изсипва във форма за печене, а върху него се разстилат гъбите, пармезанът и магданозът, като се поръсва с останалото масло. Предварително се загрява фурната и се пече, докато си промени цвета и стане златисто-кафяв, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *