Касапско мезе
Необходими продукти:
- 250 г краве сирене
- 1 по-голям стрък праз лук
- олио
- 1 ч.л. червен пипер
- черен пипер – прясно смлян
- сол – на вкус
- магданоз – 4 – 5 стръка скълцан
- 1 – 2 с.л. гъсто доматено пюре
- 5 маслини без костилка
Начин на приготвяне:
Натрошете сиренето в купа, добавете накълцания ситно праз и започнете да размачквате. Добавете около 50 мл олио, като продължавате пресоването. Сипете ситно скълцаните маслини и след като хомогенизирате сместа, добавете подправките на вкус, объркайте с доматеното пюре и магданоза.
Сложете касапското мезе в хладилник за 30-40 минути преди да поднесете, съветва gotvach.bg.