Касапско мезе

Необходими продукти:

  • 250 г краве сирене
  • 1 по-голям стрък праз лук
  • олио
  • 1 ч.л. червен пипер
  • черен пипер – прясно смлян
  • сол – на вкус
  • магданоз – 4 – 5 стръка скълцан
  • 1 – 2 с.л. гъсто доматено пюре
  • 5 маслини без костилка

Начин на приготвяне:

Натрошете сиренето в купа, добавете накълцания ситно праз и започнете да размачквате. Добавете около 50 мл олио, като продължавате пресоването. Сипете ситно скълцаните маслини и след като хомогенизирате сместа, добавете подправките на вкус, объркайте с доматеното пюре и магданоза.

Сложете касапското мезе в хладилник за 30-40 минути преди да поднесете, съветва gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *