Касапска яхния
Необходими продукти:
- 1 кг. – нетлъсто свинско месо
- 3-4 бр. – глави лук или 350-400 гр. малки лукчета
- 1 с.л. – брашно
- 3-4 с.л. – мас
- 1/2 връзка – магданоз
- 1 ч.л. – червен пипер
- черен пипер
- сол
- дафинов лист
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета и го задушете в маста заедно с дребно нарязания лук или обелените целилукчета.
Когато лукът омекне, добавете брашното, а малко след това и черния пипер.
Залейте сместа с топла вода, посолете я на вкус, добавете дафиновия лист и я оставете да ври на умерен огън до готовност.
Към края поръсете ястието с наситнения магданоз.
Поднесете го подправено с черен пипер по желание.