Касапска яхния

Необходими продукти:

  • 1 кг. – нетлъсто свинско месо
  • 3-4 бр. – глави лук или 350-400 гр. малки лукчета
  • 1 с.л. – брашно
  • 3-4 с.л. – мас
  • 1/2 връзка – магданоз
  • 1 ч.л. – червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парчета и го задушете в маста заедно с дребно нарязания лук или обелените целилукчета.

Когато лукът омекне, добавете брашното, а малко след това и черния пипер.

Залейте сместа с топла вода, посолете я на вкус, добавете дафиновия лист и я оставете да ври на умерен огън до готовност.

Към края поръсете ястието с наситнения магданоз.

Поднесете го подправено с черен пипер по желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *