Картофени кюфтета с хрупкава коричка на фурна

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи с приблизително еднаква големина, за да се сварят едновременно
  • 100 гр кашкавал (и/или друго зряло сирене)
  • 100 гр. прясно краве сирене
  • 50 гр. пармезан
  • 1 яйце
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. копърено семе
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • сол на вкус
  • 4 с.л. панко галета

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в подсолена вода, в която сте сложили 2 скилидки чесън. След като леко се охладят, ги обелете и настържете с едро ренде.

Обелете лука и останалите 2 скилидки чесън. Сложете ги в робот или ги нарежете на възможно най-ситно. Добавете към настърганите картофи. Добавете и подправките в сместа.

Настържете сирената, добавете ги към сместа за картофените кюфтета на фурна. Прибавете също и яйцето. Едва на този етап посолете на вкус, защото ако го направите предварително рискувате да пресолите заедно със сирената. Разбъркайте, за да се разпределят съставките равномерно.

Оформете отделни кюфтета с помощта на влажни ръцете. Оваляйте ги в панко галета. Наредете ги в плитка тава, върху която предварително сте сложили хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около половин час или до добиване на златист загар.

Охладете над решетка, пише sprestilka.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *