
Картофени кюфтета с хрупкава коричка на фурна
Необходими продукти:
- 1 кг картофи с приблизително еднаква големина, за да се сварят едновременно
- 100 гр кашкавал (и/или друго зряло сирене)
- 100 гр. прясно краве сирене
- 50 гр. пармезан
- 1 яйце
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. копърено семе
- 1/2 ч.л. чубрица
- сол на вкус
- 4 с.л. панко галета
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода, в която сте сложили 2 скилидки чесън. След като леко се охладят, ги обелете и настържете с едро ренде.
Обелете лука и останалите 2 скилидки чесън. Сложете ги в робот или ги нарежете на възможно най-ситно. Добавете към настърганите картофи. Добавете и подправките в сместа.
Настържете сирената, добавете ги към сместа за картофените кюфтета на фурна. Прибавете също и яйцето. Едва на този етап посолете на вкус, защото ако го направите предварително рискувате да пресолите заедно със сирената. Разбъркайте, за да се разпределят съставките равномерно.
Оформете отделни кюфтета с помощта на влажни ръцете. Оваляйте ги в панко галета. Наредете ги в плитка тава, върху която предварително сте сложили хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около половин час или до добиване на златист загар.
Охладете над решетка, пише sprestilka.com.