Картофена салата със сос Тартар

Необходими продукти

  • 1 кг картофи
  • 1 зелена салата
  • 1 сварено яйце
  • 1 връзка магданоз

Сос „Тартар”:

  • 200 г майонеза
  • 1-2 с.л. бяло вино
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • сол
  • черен пипер

копър

Начин на приготвянe

Сварените картофи и яйцето се нарязват на кубчета. Сосът се приготвя от изброените продукти. Магданозът се нарязва на дребно.

Всички продукти се смесват и се заливат със соса. Оставя се да престои малко, за да се смесят вкусовете. Поднесете със зелена салата и поръсете с копър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *