Картофена запеканка със сьомга и спанак
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 1 с. л. зехтин
- 1 глава лук
- 1 с. л. брашно
- 2-3 шепи спанак
- масло
- 3 филета от сьомга
- 200 мл сметана за готвене
- 50 грама сирене Грюер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Обелете картофите и ги нарежете на тънко. Бланширайте ги във вряща вода за 2-3 минути.
Запържете лука в малко зехтин. Добавете брашното и спанака. Подправете с малко сол и черен пипер. Гответе няколко минути, докато спанакът омекне и смали обема си.
Намажете тавичката с малко олио. Започнете да редите запеканката, като редувате картофи, спанак и сьомга. Последният слой трябва да бъде от картофи.
Полейте със сметаната и поръсете с настърганото сирене. Печете около 30-40 минути, пише oshte.bg.