Картофена запеканка със сьомга и спанак

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 с. л. брашно
  • 2-3 шепи спанак
  • масло
  • 3 филета от сьомга
  • 200 мл сметана за готвене
  • 50 грама сирене Грюер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Обелете картофите и ги нарежете на тънко. Бланширайте ги във вряща вода за 2-3 минути.

Запържете лука в малко зехтин. Добавете брашното и спанака. Подправете с малко сол и черен пипер. Гответе няколко минути, докато спанакът омекне и смали обема си.

Намажете тавичката с малко олио. Започнете да редите запеканката, като редувате картофи, спанак и сьомга. Последният слой трябва да бъде от картофи.

Полейте със сметаната и поръсете с настърганото сирене. Печете около 30-40 минути, пише oshte.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *