Италиански козунак с анасон – един по-различен вариант

Необходими продукти:

За първото тесто:

    • 150 г брашно
    • 100 г прясно мляко
    • 15 г мая

За второто тесто:

    • 150 г захар
    • 3 яйца
    • 300 г брашно
    • 70 г меко масло
    • 4 г сол
    • 15 г смлян анасон

Начин на приготвяне:

В купа комбинирайте съставките за първото тесто. Хубаво се замесват и след като се получи хомогенно тесто се оформя на топка, купата се покрива с кърпа и тестото се оставя да втаса за 90 минути. Когато удвои обема си е ред да се приготви второто тесто.

В дълбока купа се слага вече втасалото първо тесто, като към него се добавят захарта, яйцата, брашното. Разбъркайте за няколко минути съставките, като може да ползвате и миксер. След това добавете маслото, солта и анасона.

Замесете хубаво гладко тесто. Сложете го да втасва в тавата, в която ще го печете, може да я застелете с хартия за печене (дъното и стените). Козунакът се оставя да втаса за около 3 часа. След това се намазва с разбито яйце и се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути или до готовност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *