Италиански козунак с анасон – един по-различен вариант
Необходими продукти:
За първото тесто:
- 150 г брашно
- 100 г прясно мляко
- 15 г мая
За второто тесто:
- 150 г захар
- 3 яйца
- 300 г брашно
- 70 г меко масло
- 4 г сол
- 15 г смлян анасон
Начин на приготвяне:
В купа комбинирайте съставките за първото тесто. Хубаво се замесват и след като се получи хомогенно тесто се оформя на топка, купата се покрива с кърпа и тестото се оставя да втаса за 90 минути. Когато удвои обема си е ред да се приготви второто тесто.
В дълбока купа се слага вече втасалото първо тесто, като към него се добавят захарта, яйцата, брашното. Разбъркайте за няколко минути съставките, като може да ползвате и миксер. След това добавете маслото, солта и анасона.
Замесете хубаво гладко тесто. Сложете го да втасва в тавата, в която ще го печете, може да я застелете с хартия за печене (дъното и стените). Козунакът се оставя да втаса за около 3 часа. След това се намазва с разбито яйце и се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути или до готовност.