Италианска „сватбена супа“ с топчета

Необходими продукти:

  • 3 стръка стеблена целина;
  • 2 моркова;
  • 1 глава лук;
  • 1–2 скилидки чесън;
  • 100 г кускус;
  • 1 л пилешки бульон;
  • 1 шепа спанак;
  • 50 мл зехтин;
  • сол на вкус.

За топчетата:

  • 400 г кайма смес;
  • 1 яйце;
  • 50 г сирене пармезан;
  • 3 с.л. галета;
  • 2 стръка магданоз;
  • 1 скилидка чесън;
  • сол на вкус;
  • зехтин за пържене.

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете на дребни кубчета лука, целината, морковите и чесъна.

В тенджера загрейте зехтина за супата и запържете за кратко нарязаните зеленчуци.

Налейте бульона, посолете и гответе под капак, докато зеленчуците омекнат. Налейте около 1 л вода и оставете да ври на умерен огън.

За топчетата смесете каймата с настъргания пармезан и яйцето. Посолете, добавете стрития на паста чесън, галетата и накълцания магданоз.

Оформете малки кюфтенца и ги запържете за кратко в загрят зехтин до полуготовност.

Сложете кюфтенцата и кускуса във врящата супа и оставете на огъня, докато се сготвят и те.

Прибавете листенцата спанак и дръпнете от котлона. Преди сервиране, по желание поръсете с още настърган пармезан и капки зехтин, пише bonapeti.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *