Италианска картофена салата със салам и моцарела
Необходими продукти:
- 1 и ½ кг картофи
- 2 големи шепи прясна рукола
- 200 г бейби моцарела
- 10-12 чери доматки нарязани наполовина
- 1 малко бурканче отцеден артишок
- 150 г италиански салам по ваш избор нарязан на малки парчета
- 10 черни маслини без костилки
- няколко листа босилек – наситнени
- 1 малка глава червен лук
За дресинга:
- 1/3 ч.ч. зехтин
- 3 супени лъжици червен винен оцет
- 2 чаени лъжички дижонска горчица
- 1 чаена лъжичка сушена мащерка
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват като за салата, след което се сваряват. Когато са готови може да ги прецедите и сложите в дълбока купа. Добавете към тях останалите съставки, овкусете добре с дресинга, разбъркайте и сервирайте, пише flagman.bg.