Италианска картофена салата със салам и моцарела

Необходими продукти:

  • 1 и ½ кг картофи
  • 2 големи шепи прясна рукола
  • 200 г бейби моцарела
  • 10-12 чери доматки нарязани наполовина
  • 1 малко бурканче отцеден артишок
  • 150 г италиански салам по ваш избор нарязан на малки парчета
  • 10 черни маслини без костилки
  • няколко листа босилек – наситнени
  • 1 малка глава червен лук

За дресинга:

  • 1/3 ч.ч. зехтин
  • 3 супени лъжици червен винен оцет
  • 2 чаени лъжички дижонска горчица
  • 1 чаена лъжичка сушена мащерка
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и нарязват като за салата, след което се сваряват. Когато са готови може да ги прецедите и сложите в дълбока купа. Добавете към тях останалите съставки, овкусете добре с дресинга, разбъркайте и сервирайте, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *