Италианска доматена супа

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. олио
  • 4 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 кг домати
  • 1 л бульон от месо (може и на кубчета)
  • сол
  • черен пипер
  • щипка захар
  • босилек
  • 1 стрък магданоз
  • 1 малко клонче мащерка
  • 1/4 л сметана
  • 50 г сварен ориз
  • препържени кубчета от бял хляб

Начин на приготвянe:

Сгорещете олиото и запържете в него лука и чесъна ситно нарязани. Добавете доматите ситно нарязани и задушете супата 5 минути. Доливайте с бульон.

Подправете със солта, черния пипер и захарта и оставете още 20 минути леко да ври. Добавете билките.

Оставете супата захлупена още 10 минути, за да поеме аромата (изсушените билки трябва да поврат повече). Прекарайте през цедка, застройте със сметаната и добавете сварения ориз.

Сервирайте с препържените кубчета хляб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *