Изкусителен специалитет: Телешко в сос от боровинки
Необходими продукти
- 1 кг телешко
- 100 г масло
- 1 ч. л. прясно настърган джинджифил
- 1 ч. ч. прясно изцеден портокалов сок
- 1 лимон
- 3 с. л. вермут
- 2 с. л. кафява захар
- 1 ч.ч. консервирани боровинки
- сол и черен пипер
Начин на приготвянe
В сгорещен тиган с масло се запържва нарязаното месо по 4-5 минути от всяка страна, изваждат се от тигана и се пазят на топло.
За соса се смесват в тиган джинджифилът, портокаловият сок, корите от лимона и портокала, вермутът и захарта. Загрява се на огъня и щом започне да кипи, се прибавят боровинките.
Огънят се намалява и сосът се готви до сгъстяване около 5 минути, като се разбърква, за да не загори. Подправя се със сол и черен пипер и се поливат горещите медальони.
Поднесете с гарнитура по желание.