Изкусителен специалитет: Телешко в сос от боровинки

Необходими продукти

  • 1 кг телешко
  • 100 г масло
  • 1 ч. л. прясно настърган джинджифил
  • 1 ч. ч. прясно изцеден портокалов сок
  • 1 лимон
  • 3 с. л. вермут
  • 2 с. л. кафява захар
  • 1 ч.ч. консервирани боровинки
  • сол и черен пипер

Начин на приготвянe

В сгорещен тиган с масло се запържва нарязаното месо по 4-5 минути от всяка страна, изваждат се от тигана и се пазят на топло.

За соса се смесват в тиган джинджифилът, портокаловият сок, корите от лимона и портокала, вермутът и захарта. Загрява се на огъня и щом започне да кипи, се прибавят боровинките.

Огънят се намалява и сосът се готви до сгъстяване около 5 минути, като се разбърква, за да не загори. Подправя се със сол и черен пипер и се поливат горещите медальони.

Поднесете с гарнитура по желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *