Изискано ястие: Телешки медальон със спанак

Необходими продукти:

  • 6 телешки шницела
  • 1,5 кг спанак
  • 120 г масло
  • 100 г кашкавал
  • 500 мл прясно мляко
  • 1 с.л. брашно
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвянe:

Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се задушава в 100 г масло.

Останалото масло се загрява, прибавя се брашното, разрежда се с млякото и се вари да се сгъсти. Осолява се, прибавя се черен пипер и ¾ от настъргания кашкавал.

Шницелите се пържат от двете страни и се нареждат в чиния. Върху всеки шницел се слага от спанака, залива се със соса и се поръсва с настърган кашкавал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *