Изискано ястие: Телешки медальон със спанак
Необходими продукти:
- 6 телешки шницела
- 1,5 кг спанак
- 120 г масло
- 100 г кашкавал
- 500 мл прясно мляко
- 1 с.л. брашно
- сол
- черен пипер
Начин на приготвянe:
Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се задушава в 100 г масло.
Останалото масло се загрява, прибавя се брашното, разрежда се с млякото и се вари да се сгъсти. Осолява се, прибавя се черен пипер и ¾ от настъргания кашкавал.
Шницелите се пържат от двете страни и се нареждат в чиния. Върху всеки шницел се слага от спанака, залива се със соса и се поръсва с настърган кашкавал.