Зимна супа със свински ребра и кисело зеле

Необходими продукти:

  • 500 г свински ребра
  • 500 г кисело зеле
  • 2 глави лук
  • 600 г картофи
  • 2 бр. морков
  • 2 стръка копър
  • 2 бр. дафинов лист
  • 2 с. л. олио

Начин на приготвяне:

Ребрата се сваряват в 3 л вода с 1 ч. л. сол и дафиновите листа. Изваждат се и се нарязват на едро.

Лукът се нарязва на полумесеци, зелето – на тънки ленти, а морковите – на ивици с белачка. Зеленчуците се запържват в олиото и се изсипват в супата. Прибавят се и нарязаните на кубчета картофи.

Месото се връща обратно в тенджерата. Вари се, докато зеленчуците омекнат. Супата се овкусява със сол, черен пипер и наситнен копър и се сервира, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *