Зимна пърженица с месо и туршия

Необходими продукти:

  • царска туршия /камба, морков, карфиол, зеле, чушки, скилидки чесън, зелен домат/
  • парче праз
  • свинско месо
  • яйца по желание
  • чубрица
  • черен пипер
  • Количествата са по ваше желание.

Начин на приготвяне:

Нарязвате месото и туршията на еднакви парчета, а праза на кръгчета.

В тиган слагате първо месото. Ако е шарено оставете да пусне мазнината си, ако обаче е по-сухо и започне да ви залепва, налейте олио.

Готовото месо го вадите и в мазнината изсипвате туршията и праза. Запържете минута-две най-много.

Връщате месото и поръсвате с добре стрита чубрица, черен пипер и разбърквате няколко пъти.

Ако искате ястието да стане по-хранително, чукнете едно-две яйца, пише svetlalola.blogspot.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *