Зеленчукови плескавици

Необходими продукти:

  • 1 малка тиквичка
  • 1 голям морков
  • 1 голяма чушка
  • 4 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици галета
  • 2 супени лъжици брашно
  • сол
  • масло

Начин на приготвяне:

Обелете, настържете тиквичката и я изстискайте от излишната вода. Настържете моркова на малката част на рендето. Нарежете чушките на малки кубчета. Добавете сол към всичко това, разбъркайте го и го оставете за 10 минути. Изцедете добре.

След това добавете натрошен чесън, яйца, брашно, галета и връзка магданоз. Смесете всичко. Поставете хартия за печене в тавичка и я намажете с олио, пише trafficnews.bg.

Оформете плескавици и ги подредете в калай. Печете на 190 градуса за около 40 минути, докато хубаво покафенеят. В средата на печенето намажете тиквичките с олио и ги върнете във фурната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *