
Зеленчукови кюфтета с моркови
Необходими продукти:
- 600 гр. – моркови
- 2 бр. – белтъка
- 2 скилидки – чесън
- 3 стръка – пресен зелен лук
- 50 гр. – брашно
- 4 с.л. – зехтин
- 1 с.л. – лимонова кора
- 50 гр. – олио
Начин на приготвяне:
Морковите се настъргват, лукът се нарязва на ситно, а чесънът се счуква.
В подходяща купа се смесват, зеленчуците, брашното и лимоновата кора и се прави смес за кюфтенца. Ако е прекалено течна, се добавя още брашно.
Оформят се зеленчукови кюфтета и се пържат в сгорещеното олио, за кратко, от двете страни. По желание могат да се изпекат и на фурна, като по време на печенето, също се обръщат, за да се изпекат равномерно.