Зеленчукови кюфтета с моркови

Необходими продукти:

  • 600 гр. – моркови
  • 2 бр. – белтъка
  • 2 скилидки – чесън
  • 3 стръка – пресен зелен лук
  • 50 гр. – брашно
  • 4 с.л. – зехтин
  • 1 с.л. – лимонова кора
  • 50 гр. – олио

Начин на приготвяне:

Морковите се настъргват, лукът се нарязва на ситно, а чесънът се счуква.

В подходяща купа се смесват, зеленчуците, брашното и лимоновата кора и се прави смес за кюфтенца. Ако е прекалено течна, се добавя още брашно.

Оформят се зеленчукови кюфтета и се пържат в сгорещеното олио, за кратко, от двете страни. По желание могат да се изпекат и на фурна, като по време на печенето, също се обръщат, за да се изпекат равномерно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *