За истински майстори: Пържоли от риба моруна

Необходими продукти:

  • риба – 2 бр. моруна
  • царевично брашно – 1 ч.ч.
  • масло – за пърженето
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • бяло вино – 1 ч.ч.

Начин на приготвяне:

Най-важното условие, което трябва да спасите, е да си набавите прясна риба. Тя се почиства от вътрешностите, главата, люспите и перките.

Измива се на течаща вода и се подсушава леко. След това се филетира с помощта на остър нож.

Парчетата риба се накисват в малко вода, вино, лимонов сок, черен пипер и сол.

След два часа се отцеждат и се панират в брашно. Пържат се хубаво в сгорещeна мазнина. Поднасят се с бяло вино и свежа салата, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *