За истински майстори: Пържоли от риба моруна
Необходими продукти:
- риба – 2 бр. моруна
- царевично брашно – 1 ч.ч.
- масло – за пърженето
- сол
- черен пипер
- лимонов сок
- бяло вино – 1 ч.ч.
Начин на приготвяне:
Най-важното условие, което трябва да спасите, е да си набавите прясна риба. Тя се почиства от вътрешностите, главата, люспите и перките.
Измива се на течаща вода и се подсушава леко. След това се филетира с помощта на остър нож.
Парчетата риба се накисват в малко вода, вино, лимонов сок, черен пипер и сол.
След два часа се отцеждат и се панират в брашно. Пържат се хубаво в сгорещeна мазнина. Поднасят се с бяло вино и свежа салата, пише gotvach.bg.