Застроена агнешка супа

Необходими продукти:

  • 750 г агнешко месо
  • 2 жълтъка
  • ½ ч.ч. ориз
  • 1 с.л. брашно
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 ч.л. кисело мляко
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • червен пипер

Начин на приготвянe:

Месото се нарязва на парченца и се сварява в подсолена вода. Прибавят се оризът, нарязаният лук, сол и черен пипер.

В маслото се запържва брашното с червения пипер и се изсипва в супата. Супата се досварява и се застройва с разбитите в киселото мляко жълтъци.

Поднася се поръсена с магданоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *