Запечено сирене „Бри“ в бутер тесто

Необходими продукти:

  • 2-3 парчета сирене бри около 150-200 г всяко парче
  • 1-2 броя охладено бутертесто
  • 150 г едро нарязани орехи
  • 1 бурканче сладко от боровинки или друго по ваш избор
  • 50 г стафиди
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

В купичка комбинирайте ядките със сладкото и стафидите. От тестото се изрязват кръгове, които трябва да са достатъчно големи, за да обгърнат сиренето, ако то е в кръгла форма. Тъй като се продава бри нарязано на триъгълници, може да ползвате и такова. В средата на всяко парче тесто се слага от сместа с ядките, а отгоре им сиренето.

Намажете около тях с разбито яйце, завийте добре тестото около сиренето и подредете в тава върху хартия за печене със завитата страна към хартията. Намажете с яйце и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 – 30 минути. Оставете да се охлади за около 5 минути и сервирайте, пише az-jenata.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *