Запечено сирене „Бри“ в бутер тесто
Необходими продукти:
- 2-3 парчета сирене бри около 150-200 г всяко парче
- 1-2 броя охладено бутертесто
- 150 г едро нарязани орехи
- 1 бурканче сладко от боровинки или друго по ваш избор
- 50 г стафиди
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
В купичка комбинирайте ядките със сладкото и стафидите. От тестото се изрязват кръгове, които трябва да са достатъчно големи, за да обгърнат сиренето, ако то е в кръгла форма. Тъй като се продава бри нарязано на триъгълници, може да ползвате и такова. В средата на всяко парче тесто се слага от сместа с ядките, а отгоре им сиренето.
Намажете около тях с разбито яйце, завийте добре тестото около сиренето и подредете в тава върху хартия за печене със завитата страна към хартията. Намажете с яйце и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 – 30 минути. Оставете да се охлади за около 5 минути и сервирайте, пише az-jenata.bg.