
Запечени на фурна картофи пълнени със сирене, кашкавал и кренвирш
Необходими продукти:
- 2 кг – картофи
- 3 бр. – кренвирша
- 150 гр – сирене
- 150 гр – кашкавал
- сол
Начин на приготвяне:
Едрите картофи (2 кг) се измиват старателно, посоляват се и се поставят в тавичка да се пекат цели и без да се белят. След около час, когато са напълно изпечени, се изваждат от фурната и се разрязват на четвъртинки, като само се срязват с ножа, без да се разделят. В сърцевината им се поставя малко количество натрошено сирене (150 г), парче пилешки кренвирш (3 бр) и отгоре картофите се поръсват с настърган кашкавал (150 г). Връщат се обратно във фурната, за да се запекат за още десетина минути и се сервират топли. По желание се поръсват със ситно нарязан пресен копър.