Запечени на фурна картофи пълнени със сирене, кашкавал и кренвирш

Необходими продукти:

  • 2 кг – картофи
  • 3 бр. – кренвирша
  • 150 гр – сирене
  • 150 гр – кашкавал
  • сол

Начин на приготвяне:

Едрите картофи (2 кг) се измиват старателно, посоляват се и се поставят в тавичка да се пекат цели и без да се белят. След около час, когато са напълно изпечени, се изваждат от фурната и се разрязват на четвъртинки, като само се срязват с ножа, без да се разделят. В сърцевината им се поставя малко количество натрошено сирене (150 г), парче пилешки кренвирш (3 бр) и отгоре картофите се поръсват с настърган кашкавал (150 г). Връщат се обратно във фурната, за да се запекат за още десетина минути и се сервират топли. По желание се поръсват със ситно нарязан пресен копър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *