Закуската с царевичен грис, брашно, сирене и кашкавал

Необходими продукти:

  • 2 бр. – яйца
  • 140 гр. – кисело мляко
  • 1/2 ч.л. – сода
  • 1/4 ч.ч. – олио
  • 1/2 ч.ч. – царевичен грис
  • 1/4 ч.ч. – брашно
  • 1/2 ч.ч. – настърган кашкавал
  • 2/3 ч.ч – сирене
  • олио – за намазване на тавичката
  • царевичен грис – за поръсване на тавичката

Начин на приготвяне:

В киселото мляко сипваме содата и я оставяме да шупне. Разбиваме с миксер 2 бр. яйца в подходящ дълбок съд.

Добавяме олиото и киселото мляко със содата и отново разбиваме с миксера. Можем да забъркаме съставките за закуската с вилица. Добавяме брашното и царевичния грис и разбъркваме всичко.

Настъргваме кашкавала и натрошаваме сиренето. Слагаме ги в купата и разбъркваме много добре.

Намазваме с олио малка тавичка и поръсваме с царевичен грис и изсипваме кашата и заглаждаме.

Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност. Печем около 25 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *