Закуската с царевичен грис, брашно, сирене и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 бр. – яйца
- 140 гр. – кисело мляко
- 1/2 ч.л. – сода
- 1/4 ч.ч. – олио
- 1/2 ч.ч. – царевичен грис
- 1/4 ч.ч. – брашно
- 1/2 ч.ч. – настърган кашкавал
- 2/3 ч.ч – сирене
- олио – за намазване на тавичката
- царевичен грис – за поръсване на тавичката
Начин на приготвяне:
В киселото мляко сипваме содата и я оставяме да шупне. Разбиваме с миксер 2 бр. яйца в подходящ дълбок съд.
Добавяме олиото и киселото мляко със содата и отново разбиваме с миксера. Можем да забъркаме съставките за закуската с вилица. Добавяме брашното и царевичния грис и разбъркваме всичко.
Настъргваме кашкавала и натрошаваме сиренето. Слагаме ги в купата и разбъркваме много добре.
Намазваме с олио малка тавичка и поръсваме с царевичен грис и изсипваме кашата и заглаждаме.
Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност. Печем около 25 минути.