
Заешки хапки в соев сос – да впечатлите гостите
Необходими продукти:
- 1 кг обезкостено заешко месо
- 2-3 яйца
- галета
- сол и черен пипер на вкус
- 2 ч.л. соев сос
- 2 щипки къри
- 1 лимон
- 5-6 стръка пресен магданоз
Начин на приготвянe:
Сваряваме добре заека. Обезкостяваме месото и го нарязваме на парченца с големина по наш избор. Така нарязаните хапки поливаме със соевия сос, поръсваме с къри, сол и чер пипер.
Оставяме в хладилника да отлежи за около час.
Панираме хапките като топим последователно в галета и разбити яйца (ако обичате по-пухкава панировка направете го 2 пъти, важно е топването в яйцата да бъде последно) и изпържваме в обилно количество мазнина, силно сгорещена, до златисто.