Заешки хапки в соев сос – да впечатлите гостите

Необходими продукти:

  • 1 кг обезкостено заешко месо
  • 2-3 яйца
  • галета
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 ч.л. соев сос
  • 2 щипки къри
  • 1 лимон
  • 5-6 стръка пресен магданоз

Начин на приготвянe:

Сваряваме добре заека. Обезкостяваме месото и го нарязваме на парченца с големина по наш избор. Така нарязаните хапки поливаме със соевия сос, поръсваме с къри, сол и чер пипер.

Оставяме в хладилника да отлежи за около час.

Панираме хапките като топим последователно в галета и разбити яйца (ако обичате по-пухкава панировка направете го 2 пъти, важно е топването в яйцата да бъде последно) и изпържваме в обилно количество мазнина, силно сгорещена, до златисто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *