Заек с маслини и чесън във вино
Необходими продукти
- 1 заек около 1 кг
- 250-300 г сухо червено или бяло вино
- 100 г сушени домати в масло
- 60 г сланина
- 50 г маслини
- 2-3 скилидки чесън
- градински чай
- розмарин
- сол на вкус
Начин на приготвянe
Разделяме заека на порции. Пасираме ситно нарязаната сланина с чесъна, както и подправките. Намазваме с тази ароматна смес заешкото и го запържваме до златисто.
Слагаме заешкото във фолио застлано в тава, заливаме го обилно с виното, покриваме и печем на умерен огън – 180 градуса за около 40 минути.
През време на печенето отваряме фолиото и прибавяме маслините и доматите отново оставяме заека да се изпече, като този път увеличаваме на 220 градуса.