Заек с маслини и чесън във вино

Необходими продукти

  • 1 заек около 1 кг
  • 250-300 г сухо червено или бяло вино
  • 100 г сушени домати в масло
  • 60 г сланина
  • 50 г маслини
  • 2-3 скилидки чесън
  • градински чай
  • розмарин
  • сол на вкус

Начин на приготвянe

Разделяме заека на порции. Пасираме ситно нарязаната сланина с чесъна, както и подправките. Намазваме с тази ароматна смес заешкото и го запържваме до златисто.

Слагаме заешкото във фолио застлано в тава, заливаме го обилно с виното, покриваме и печем на умерен огън – 180 градуса за около 40 минути.

През време на печенето отваряме фолиото и прибавяме маслините и доматите отново оставяме заека да се изпече, като този път увеличаваме на 220 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *