Заек на фурна с гъби и картофи

Необходими продукти:

  • 1,50 кг заек
  • 500 гр картофи
  • 300 гр гъби
  • 4 глави лук
  • 100 мл олио
  • 250 мл вино
  • 100 гр масло
  • 50 мл зехтин
  • ½ суп.л червен пипер
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В тиган задушаваме едро нарязан лук в олиото до златисто. Нарязваме картофите и гъбите на големи парчета. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги поставяме в голяма тава, достатъчна да побере заека. Добавяме задушения лук и наливаме виното. Заека го овкусяваме със сол.

В отделна купичка комбинираме зехтин с червен пипер и го разтриваме върху заека. Поставяме го в тавата. Нареждаме парчета масло върху него и го покриваме с алуминиева фолио.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 2 часа, в зависимост от големината на заека. След това махаме фолиото и оставяме заека да се запече до златисто, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *