Задушено агнешко бутче с джоджен и пресен лук

Необходими продукти:

  • 1 агнешко бутче
  • 3-4 връзки пресен лук
  • 1 връзка магданоз
  • 1/2 връзка джоджeн
  • 10-15 зърна черен пипер
  • 4-5 с.л. масло

Начин на приготвянe:

Измитото бутче се осолява и се оставя да престои 1-2 часа. В по-голяма тенджера се нарязва пресният лук, слагат се сол, черен пипер, магданоз, джоджeн, маслото и се залива с 1 ч.ч. гореща вода.

Отгоре се слага бутчето и се похлупва добре с капак.

Ястието се оставя да ври на тих огън, докато остане само на масло и месото е добре сварено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *